I Nykøbing F Ungdomsskole går der en dramalærer rundt, som har en drøm, der er ved at blive realiseret.

Hendes drøm var oprindelig at sætte ” West Side Story ” op, men det skulle der uddannede sangere til at kunne klare, så hun så sig om efter et andet stykke, der kunne fænge de unge mennesker, der havde meldt sig på Ungdomsskolens musicalhold i denne sæson. Valget faldt meget hurtigt på  ”Atlantis ”, og det  viste sig at være det helt rigtige.

Nu er det ikke sådan, at det var læreren, der alene tog den beslutning. Ønsket havde i flere år været der fra de unges side, men instruktøren turde ikke give sig i lag med det.

Det tør jeg godt nu.

Den gruppe unge, der er med, har for over halvdelens vedkommende gået til drama hos mig i flere år, ja for nogle er det 5. sæson, de er med, så de kan efterhånden meget.

For 2 år siden spillede vi ” Grease ” på Nyk. F. Teater med stor succes, 4 fuldt udsolgte forestillinger ca. 3ooo tilskuere i alt. Det var en kanon oplevelse, og det er vi sikre på, at  ”Atlantis ” også  vil blive, både for os og ikke mindst for vores publikum.

Vi prøver mange gange om ugen. I kan se vores prøveplan andetsteds på hjemmesiden.

Hele 1. akt er på nuværende tidspunkt ” i kassen ”, både sang, danse og skuespilmæssigt. Der bliver noget at kigge på.

Vi startede projektet op allerede sidste år som et samarbejdsprojekt mellem nogle af de mange uddannelsessteder, der findes i vores by, men ikke alle er med længere. Det kan være svært at få så mange aftaler til at fungere, men de, der er tilbage trækker godt sammen. Vi taler samme sprog og ved godt, at har man sagt:  ”Ja”, så er det bindende.

Vi er tre voksne, der er gået sammen om at få de unge til at yde deres bedste, og vi er:

Derudover varetages den musikalske side, d.v.s. arrangementer og musikalsk ledelse, af en ganske ung mand, der er elev på byens musikskole som M.G. K’er. Hans navn er :

 Han har lavet nogle helt utrolige arrangementer  af Peter Spies’ musik. Der bliver altså også noget flot at høre.

 Vi har haft vore problemer med kostymer, men de er blevet løst ved, at jeg kontaktede Peter Spies, der selv har sat forestillingen op i en turnéudgave.  Det mundede ud , at vi fik lov til at leje alle hans kostymer, der er utroligt flotte.

Så manglede der jo bare syersker, der kunne få disse dragter til at passe, og der var vi så heldige, at der var 4 mødre, hvis børn/ unge var med i stykket, som gerne ville påtage sig den rolle. De klarer bare den side af stykket, så jeg som instruktør kan hellige mig instruktionen og samarbejdet mellem de forskellig, der er indblandet  Deres navne er:

Se, så stor en produktion kan ikke komme til at se ud af noget, hvis der ikke er en scenograf, og også her har lykkens gudinde tilsmilet os.

Vi har fået kontakt til en helt fantastisk pige/ dame, der bare kan det der. Hendes ideer falder helt i hak med det, vi gerne vil, så også her bliver der noget flot at se på. Hendes navn er:

Et er at få ideerne, men der skal jo også nogen til at udføre dem, og der er jeg så heldig at have en søn, der er i lære som tømrer på 3. år, og han går sammen med alle tiders snedkersvend til daglig.

De to har lovet, at de vil føre Lottes ideer ud i livet. Det er vi meget taknemlige for. De hedder:

Sidst men ikke mindst, har jeg importeret en københavnsk stuntkoordinator til at tage sig af slagsmålene, den vidt berømmede :

Til den sidste finpudsning har jeg allieret mig med en kendt, professionel sceneinstruktør fra København :

 

Nu mangler jeg vist bare at  sige tak til Ungdomsskolens to ledere, John U. Jørgensen, Henning Andersen, og ikke mindst til vores sekretær, Grethe Riisegaard, der alle bakker os 100% op. Uden deres hjælp ville det ikke kunne lade sig gøre.

 

Venlig hilsen

Connie Olsen

Instruktør.